Политиците са много добри артисти, добри манипулатори, на мен ми беше нунжо

...
Политиците са много добри артисти, добри манипулатори, на мен ми беше нунжо
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Държавните ни земи са дадени на олигарси за жълти стотинки

" Политиците са доста положителни актьори, добри манипулатори, на мен ми беше нунжо доста дълго време, с цел да им схвана схемите, а за обществото е още по-трудно ", заяви природозащитникът и бивш народен представител от " Продължаваме промяната "  Александър Дунчев в ефира на Дарик.

Александър Дунчев показа, че не може да се назовава същински политик, а по-скоро представител на гражданската общност в политиката. В изявлението си той разкри страшната комбинация, непрозрачността и изобилните подмолни ползи в българската политика: " Аз бях представител на гражданската общност в политиката, бях в Народното събрание за малко, само че задоволително, с цел да видя ужасно доста: Какво е българската политика - страшна комбинация, неяснота, ужасно доста задкулисие, зависимости, ползи, всичко е покупко-продажби и търговия, битка за власт. "

" Много малко депутати споделят дела в полза на обществото. Затова и напуснах, не можех да съм част от това ", добави той.

" Улавяме нашите обичани партии, че прекарват нечисти подмолни ползи на някого, от време на време знаем кои са, а различен път - не. Там, където хващаме скица, вършим всичко допустимо, с цел да я спрем, " сподели той, наблягайки значимостта на гражданската интензивност за откриване на неетични практики.

Дунчев акцентира нуждата от изясненост във връзка с каузи от земеделските земи, които са в ръцете на задгранични компании и български олигарси: " Докато не знаем какъв дял към този момент от земеделските земи са в ръцете на задгранични компании и български олигарси, ние не можем да продаваме българската земя, като не знаем какво се е случило с към този момент съществуващата частна благосъстоятелност. "

Финансовите зависимости и икономическите ползи бяха основни думи в изявленията на Александър Дунчев. Той разкри, че зад всички схеми стоят стопански ползи, които вършат подвластни множеството политици: " Малко са политическите сили, които се борят за публичния интерес, множеството политици, които виждаме по малкия екран, са стигнали до такава степен посредством парите на някого, те са длъжници и подвластни ", съобщи природозащитникът и някогашен народен представител от Политическа партия, като добави: " Зад всички схеми стоят стопански ползи, които са помогнали на множеството депутати да придобият власт. "

Той изрази нуждата от отговорност и уволняване на тези, които са виновни за финансовите нарушавания: 

" Имаме да връщаме милиони, които са свързани с корупцията, а страната не подхваща нищо. Ние би трябвало да търсим отговори от финансовия министър и всички хора, които дават отговор за това, би трябвало да бъдат уволнени ".

" Трябва да приемем закон, както другите европейски страни, с който да си върнем държавните земи. Държавните ни земи са разменени за жълти стотинки на олигарси, всички те би трябвало да се върнат на страната съгласно европейската комисия, с цел да се отстрани цялата корупна скица ", съобщи той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР